Mathilde bij Koningin Elisabethwedstrijd

Vorsten

17/05/2015 10:30 am

BRUSSEL – Koningin Mathilde was zaterdagavond in Brussel aanwezig bij de halve finale van de Koningin Elisabethwedstrijd 2015. Ze zag en luisterde in het Brusselse Flagey-gebouw hoe drie Zuid-Koreaanse en drie Amerikaanse violisten zich plaatsten voor de finale, onder wie Stephen Waarts die zowel over de Amerikaanse als Nederlandse nationaliteit beschikt.

In totaal twaalf finalisten moeten tussen maandag 25 mei en zaterdag 30 mei aan de bak in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Zij spelen elk een concerto naar keuze en een werk dat speciaal voor deze wedstrijd is geschreven. Koningin Mathilde woont in die week een aantal sessies van de finale bij, net als koning Filip, prinses Astrid en prins Lorenz, prins Laurent en prinses Claire. Koningin Mathilde is beschermvrouw van de Koningin Elisabethwedstrijd, een rol die ze overnam van koningin Fabiola.

Dinsdag 26 mei biedt het Belgische koningspaar op het Paleis in Brussel een lunch aan voor de jury van de internationale muziekwedstrijd. De winnaar wordt zaterdagavond 30 mei bekendgemaakt.

Koningin Mathilde overhandigt de prijzen op dinsdag 2 juni. In de week daarna woont ze nog het Laureatenconcert bij en met haar man Filip gaat ze nog naar het slotconcert in het Paleis voor Schone Kunsten.


Meer België