Mathilde interesseert zich voor Vrouwendag

Vorsten

03/03/2016 3:56 pm

Vrouwendag krijgt dit jaar bijzondere aandacht van het Belgische koningspaar. Dat begon donderdag met een werkbezoek van koningin Mathilde aan Brugge. Ze ontmoette een aantal vooraanstaande vrouwen uit de provincie West-Vlaanderen. De koningin kwam ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Vrouw, die op 8 maart wordt gehouden.

‘Vrouwendag is voor de koningin een extra gelegenheid om dieper in te gaan op de rol van de vrouw in onze samenleving. En om stil te staan bij de uitdagingen en de verwachtingen waarmee ze te maken heeft’, verklaarde het hof de koninklijke interesse.

Koninklijk Paleis

Vervolgens was koningin Mathilde samen met koning Filip in het Koninklijk Paleis in Brussel bij een lunch waarvoor twaalf vrouwen uit verschillende delen van de samenleving waren uitgenodigd. Onder meer ondernemers, wetenschappers en onderzoekers, een documentairemaakster en ook klarinettist Annelien Van Wauwe schoven aan. Het koningspaar sprak over de rol van de vrouw in de samenleving.

Maandag is Mathilde ook bij een werkbijeenkomst over het leerproces bij een start-up. Zowel ervaren vrouwen als jonge vrouwelijke ondernemers doen mee aan de vergadering van het Verbond van Belgische Ondernemingen.


Meer België