Mathilde trapt Week van het geld af

Vorsten

2017-03-27 09:34:00

De Belgische koningin Mathilde heeft maandagochtend in het kader van de Europese week van het geld een conferentie bijgewoond over financiële geletterdheid. De bijeenkomst, een initiatief van de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten, vond plaats in het beursgebouw van Euronext in Brussel.

Tijdens de conferentie kreeg de koningin de eer om de prijzen uit te reiken van de Wikifin School Challenge, een wedstrijd voor middelbare scholen waarin leerlingen op speelse wijze met geld leren omgaan.

In haar toespraak wees Mathilde erop dat jongeren daar niet vroeg genoeg mee kunnen beginnen. “Jong geleerd is oud gedaan is zeker van toepassing op het verstandig omgaan met geld”, aldus de koningin, die regelmatig werkbezoeken aan projecten van Wikifin op scholen aflegt. “Ik was getroffen door de sterke motivatie van de leerlingen”, zei ze daarover. “Zij hadden duidelijk behoefte aan opleiding rond geldbeheer, een kwestie die doorgaans moeilijker bespreekbaar leek in de huiskring.”


Meer België