Mathilde troost huilende kleuter

Vorsten

25/11/2015 5:50 pm

BRUSSEL – De Belgische koningin Mathilde heeft woensdagmiddag voorgelezen aan een groepje kleuters. Dat deed ze in het kader van de Voorleesweek van Iedereen Leest. Helaas voor de koningin hadden niet alle kindjes evenveel zin in het voorleesmoment. In een filmpje op de Facebookpagina van het VTM-programma Royalty is te zien dat de koningin een van de kindjes moest troosten.

Op het moment dat de koningin wou beginnen met lezen, begon een van haar toehoorders te jammeren. “Wil je bij mij komen?”, vroeg de koningin. Ze tilde vervolgens gelijk het jongetje op. “Och arme, wil je op mijn schoot zitten?” Dat deed het jongetje, waarna de koningin verder ging met haar verhaal over kangoeroes.

Mathilde las de kleuters voor op het paleis in Brussel. Via het officiële Twitteraccount van het Belgische hof zijn foto’s verspreid van het voorleesmoment.

Mathilde troost huilende kleuterKoningin Mathilde heeft vanmiddag een huilende kleuter getroost tijdens een voorleesmoment. Kleine Arel Derin begon te huilen toen Mathilde aan haar verhaal over een kangoeroe begon. De koningin nam hem onmiddellijk op haar schoot. En het hielp! #voorleesweek

Posted by Royalty on woensdag 25 november 2015


Meer België