Paleis zwijgt over gezondheid Paola

Vorsten

28/08/2015 2:49 pm

BRUSSEL – Belgische media die de afgelopen dagen bij het paleis hebben aangeklopt om meer te weten te komen over de gezondheid van koningin Paola hebben nul op rekest gekregen. Volgens een paleiswoordvoerder betreft het een privézaak en is geen uitleg verschuldigd buiten de onverwachte mededeling eerder deze week dat de koningin de komende tijd op doktersadvies volledige rust moet houden.

Zelfs de verblijfplaats van Paola en echtgenoot koning Albert II werd niet prijsgegeven. Het paar heeft een vakantiehuis in Frankrijk, verblijft sinds de troonswisseling van 2013 steeds vaker in Paola’s geboorteland Italië en is slechts onregelmatig op kasteel Belvédère in Laken, aan de rand van Brussel. Hoewel Albert bij zijn aftreden beloofde deel te blijven uitmaken van het publieke leven, is daar in de praktijk weinig van terecht gekomen. Het koningspaar is in mei voor het laatst in het openbaar gezien.

Volgende week zou de onzichtbaarheid even worden opgeheven bij een driedaags bezoek aan de Biënnale in Venetië, maar dat uitstapje is komen te vervallen vanwege de rusttoestand waarin koningin Paolo zich nu bevindt. De doktoren gaven haar die raad na niet nader gespecificeerd medisch onderzoek.


Meer België