Paola draagt erevoorzitterschap over aan schoondochter Mathilde

Vorsten

30-12-2022 12:11:04

Koningin Paola van België zal op 1 januari het erevoorzitterschap van het beschermcomité van Missing Children Europe overdragen aan koningin Mathilde. Dat heeft het Belgische hof laten weten.

Dat Mathilde de nieuwe beschermvrouwe wordt, sluit aan bij haar erevoorzitterschap van Child Focus. Ze vervult die functie al sinds 2014. Mathilde was destijds de opvolger van Paola.

Koningin Mathilde hecht een fundamenteel belang aan het welzijn van kinderen. Met haar functies binnen de twee organisaties die intrinsiek met elkaar verbonden zijn, kan ze zich nog beter inzetten tegen verdwijningen en alle andere vormen van misbruik van kinderen.

Eerder deze maand schreef de krant Het Laatste Nieuws (HLN) al dat Paola afstand zou doen van het erevoorzitterschap. De krant wist toen ook te melden dat prinses Claire, de echtgenote van prins Laurent, de vergaderingen van de Paola Foundation gaat bijwonen. Die organisatie heeft als doel jongeren beter te laten integreren door vorming en onderwijs en is in 1992 opgericht op initiatief van Paola.

Meer België