President China begroet Belgisch koningspaar

Vorsten

23/06/2015 4:19 pm

PEKING – Op de derde dag van het staatsbezoek van koning Filip en koningin Mathilde aan China is het Belgische koningspaar dinsdag ontvangen door de Chinese president Xi Jinping en zijn echtgenote Peng Liyuan. Op het Plein van de Hemelse Vrede in Peking inspecteerde de Belgische koning met Jinping de erewacht.

De ontvangstplechtigheid op de trappen van de Grote Hal van het Volk in Peking ging gepaard met veel ceremonieel vertoon. Een militaire blaaskapel speelde de volksliederen. In de Grote Volkszaal aan het plein volgden de signeersessie en het staatsbanket.

Het Belgische koningspaar blijft ook woensdag nog in Peking, waar koning Filip ook een aantal zakelijke bijeenkomsten bijwoont en een ontmoeting heeft met premier Li Keqiang. Donderdag wordt het bezoek voortgezet in Shanghai.

Missie

Voor Filip is het niet de eerste keer dat hij het land bezoekt. Hij reisde al vijf keer eerder naar het land als hoofd van een economische missie. Vorig jaar brachten de Chinese president Xi Jinping en zijn echtgenote nog een staatsbezoek aan België.

Het staatsbezoek is in eerste instantie bedoeld om de banden tussen beide landen te versterken, maar er is ook een belangrijk economisch en academisch aspect. China is namelijk belangrijk voor de Belgische economie. De koning bezocht dinsdagochtend het bedrijf Geely, het Chinese moederbedrijf van Volvo Cars Gent. De topman van Geely sprak zijn vertrouwen uit in de toekomst van de vestiging in Gent.


Meer België