Prins Laurent blijft om medische redenen weg

Vorsten

13/11/2015 3:30 pm

BRUSSEL – Prins Laurent van België zal zondag “om medische redenen” niet aanwezig zijn op het Te Deum in de kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele in Brussel ter gelegenheid van Koningsdag. Dat meldt persbureau Belga na navraag bij bronnen in zijn entourage.

Het paleis had donderdag meegedeeld dat koning Albert II, koningin Paola, prinses Astrid en prins Lorenz het Te Deum zullen bijwonen. De koning zelf woont de festiviteiten traditiegetrouw niet bij.

De woordvoerder van het paleis antwoordde Belga dat Laurent en zijn echtgenote Claire uitgenodigd waren, maar de uitnodiging hadden afgewezen. Vrijdag bleek dat de broer van koning Filip “om medische redenen” afwezig zal zijn. Op advies van zijn huisarts moet Laurent zijn activiteiten beperken.

Anderhalf jaar geleden lag de jongste zoon van Albert en Paola gedurende drie weken in het ziekenhuis met een longontsteking. Op zijn verjaardag op 19 oktober dit jaar werd hij ziek, met koorts en een hoest, zo wordt in zijn omgeving gezegd. Om herhaling te voorkomen, moet de prins sommige van zijn officiële activiteiten schrappen.


Meer België