Prins Laurent heeft problemen met zijn rug

Vorsten

17-07-2020 13:50:24

De Belgische prins Laurent heeft ernstige rugklachten. Dat is ook de reden dat hij afgelopen woensdag met een wandelstok verscheen bij het concert voorafgaand aan de nationale feestdag. “Ik heb problemen met de rug. Hoe het met mij gaat? Als je slecht wandelt, is het antwoord simpel: niet al te best, natuurlijk”, vertelde de broer van koning Filip aan Het Nieuwsblad. Hij moet ‘dringend’ opnieuw naar de dokter.

Prins Laurent (56) baarde in het Paleis voor Schone Kunsten opzien. De trap afgaan ging nog net, maar andersom had hij hulp nodig van zijn zus prinses Astrid. Het Nieuwsblad spreekt van een familiekwaal. Laurents vader koning Albert (86) lijdt al zo’n kwarteeuw aan ischias, waarvan zijn overleden broer koning Boudewijn ook last had. Beiden lieten zich daarvoor operenen. Koning Filip (60) moest een aantal jaren geleden enkele keren verzaken omdat hij niet kon slapen van de pijn in zijn rug.

“Hopelijk haal ik het”, antwoordde Laurent op de vraag of hij komende dinsdag zoals aangekondigd aanwezig zal zijn bij de viering van de nationale feestdag. Zijn echtgenote prinses Claire is in elk geval niet aanwezig. Zij lijdt aan een niet nader genoemde slepende ziekte en was ook een tijdje ziek door het coronavirus.


Meer België

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord