Prinses Astrid wil graag meer taken

Vorsten

04/08/2015 1:24 pm

BRUSSEL – Prinses Astrid wil meer omhanden hebben. Ze voelt zich door de werkverdeling sinds het aantreden van haar broer Filip als koning gekortwiekt. Ze wil graag vaker werken en zegt tegen intimi dat ze zich ‘een beetje depressief’ voelt. Dat meldt dinsdag het Vlaamse weekblad Story op basis van bronnen dichtbij de prinses.

Onder haar vader koning Albert II kreeg Astrid meer taken toebedeeld dan nu onder Filip, die het liefst zoveel mogelijk zelf doet of overlaat aan zijn echtgenote koningin Mathilde. Astrid mag weliswaar de handelsmissies leiden die België en de afzonderlijke landsdelen in het buitenland moeten promoten, maar Filip heeft daar bij het recente staatsbezoek aan China ook een deel van teruggenomen door zelf een economische missie mee te nemen.

Volgens Story knelt de beperkte werklast dubbel omdat inmiddels vier van haar vijf kinderen de deur uit zijn en echtgenoot prins Lorenz door de week werkt in Basel, waardoor prinses Astrid (53) alleen thuis zit met een soort ‘lege nest syndroom’.

De onderlinge verhoudingen in de Belgische koninklijke familie zijn ook niet optimaal, waarbij Astrid anders dan haar broers Filip en Laurent veel dichterbij haar ouders Albert en Paola staat en ook nog zeer regelmatig contact met hen heeft. Filip had baar verluidt graag gezien dat Albert ‘het probleem Delphine Boël’ had opgelost, de buitenechtelijke dochter die zijn vader niet wil erkennen en van wie hij nu zelfs overtuigd is dat zij zijn dochter niet is.


Meer België