Vermeulen bekijkt eigen werk van dichtbij

Vorsten

21/07/2015 12:47 pm

BRUSSEL – De Brusselse couturier Edouard Vermeulen stond dinsdagmorgen vooraan toen koningin Mathilde met haar man koning Filip en hun vier kinderen de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel verliet. Het koninklijk gezin had daar het Te Deum bijgewoond, de dankdienst ter ere van de nationale feestdag.

De modeontwerper wilde kennelijk van dichtbij zien hoe de zeegroene jurk die hij voor deze gelegenheid voor Mathilde maakte, de koningin stond. En Vermeulen wist natuurlijk ook dat de media zich daar massaal zouden verzamelen omdat de koninklijke familie na de dienst altijd de tijd neemt om de 1500 belangstellenden voor de kathedraal te begroeten en bloemen in ontvangst te nemen. Op die manier pikte Vermeulen, ook de hofleverancier van koningin Máxima, een graantje van de aandacht mee.

In zijn overdenking bedankte aartsbisschop André-Joseph Léonard de koning voor zijn toespraak maandag waarin hij het aanknopen van werkelijke menselijke contacten centraal stelde, in plaats van de veel lossere contacten via sociale media. Voor de kardinaal was het de laatste keer dat hij voorging in Te Deum. Hij is dit jaar 75 jaar geworden en vorige maand heeft paus Franciscus zijn leeftijdsontslag als aartsbisschop van Mechelen aanvaard.

Naast het Te Deum in Brussel waren er ook soortgelijke dankdiensten in Antwerpen, waar prinses Astrid en prins Lorentz aanwezig waren, en in Mons (Bergen) in aanwezigheid van prins Laurent en prinses Claire. Prinses Astrid nam voorafgaand aan de plechtigheid een troepenschouw af op de Antwerpse Handschoenmarkt.

Gratis voor jou


Meer België