Volle agenda voor Filip en Mathilde in China

Vorsten

19/06/2015 10:41 am

BRUSSEL – De Belgische koning Filip en zijn vrouw koningin Mathilde reizen zaterdagochtend af naar China. Het koningspaar brengt een staatsbezoek aan het land. Dat doen Filip en Mathilde samen met een delegatie politici, mensen uit het bedrijfsleven en academici.

Persbureau Belga meldt dat het staatsbezoek in eerste instantie is bedoeld om de banden tussen beide landen te versterken, maar er is ook een belangrijk economisch en academisch aspect. China is namelijk belangrijk voor de Belgische economie. Daarom reizen er dus ook heel wat vertegenwoordigers van verschillende bedrijven mee.

Tijdens hun bezoek staan er verschillende bijeenkomsten en lunches op het programma met potentiële investeerders. Daarnaast zal de koning een bezoek brengen aan de universiteit van Peking en aan het hoofdkantoor van telecomgigant Huawei. Dit zijn volgens Belga slechts twee voorbeelden van afspraken in het drukke programma van de twee. In totaal zullen Filip en Mathilde vijf steden aandoen. De twee starten in Wuhan, daarna brengen ze bezoeken aan Peking, Shanghai, Suzhou en Shenzen.

Xi Jinping

Het persbureau schrijft dat het tien jaar geleden is dat koning Albert naar China afreisde. Voor Filip is het overigens niet de eerste keer dat hij het land bezoekt. Hij reisde al vijf keer eerder naar het land als hoofd van een economische missie. Vorig jaar brachten de Chinese president Xi Jinping en zijn echtgenote nog een staatsbezoek aan België.

Het staatsbezoek van het Belgische koningspaar werd in april bekendgemaakt. De twee zullen van 20 tot en met 28 juni in het land verblijven.


Meer België