Prinses Luisa Irene stuurt tekenmateriaal naar Italiaanse school

Vorsten

2021-02-17 14:57:22

Prinses Luisa Irene (8), dochter van prins Carlos en prinses Annemarie, heeft voor een grote verrassing gezorgd in het kleine Italiaanse vestingdorp Castell’Arquato. Het prinsesje, sinds 2017 in naam ‘markiezin van Castell’Arquato, heeft namelijk dozen met tekenmateriaal gestuurd naar haar leeftijdsgenoten van de plaatselijke school. Dat meldt woensdag de krant Libertà uit het naburige Piacenza.

‘We waren allemaal verrast door dit enorme eerbetoon van onze markiezin Luisa Irene. Het is een teken van verbondenheid met ons dorp’, aldus de blije burgemeester Giusseppe Bersani. In een begleidende brief legde ze uit waarom ze dit deed.

‘Deze zeer moeilijke periode dwong ons om thuis te blijven, ver van school. Maar binnenkort zullen we een nieuw begin zien, waar kinderen weer naar school kunnen gaan, hun lessen kunnen hervatten, hun leraren en hun leeftijdsgenoten weer kunnen zien. Om deze reden besloot ik, ook al kunnen we nog niet reizen, om de kinderen van uw school tekenmateriaal te sturen dat hen zal helpen de vreugde van het samenzijn terug te krijgen.’

Geschiedenis

Het ruim 4500 inwoners tellende Castell’Arquato is een pittoresk middeleeuws dorp met een rijke geschiedenis tussen de steden en voormalige hertogdommen Piacenza en Parma. In 1707 kwam het dorp onder het bewind van de hertog van Piacenza en Parma, een functie die werd bekleed door de koninklijke familie Bourbon-Parma. Prins Carlos staat sinds 2010 aan het hoofd van die niet meer regerende familie.

Om de verbondenheid met het stamland te bekrachtigen verleende hij zijn oudste dochter in 2017 de titel ‘markiezin van Castell’Arquato’. Datzelfde jaar ook bracht Luisa Irene aan de hand van haar moeder een bezoek aan het dorp. ‘Het was erg zonnig en het was erg gezellig, de mensen waren erg aardig’, aldus de prinses-markiezin tegen de burgemeester.


Meer Bourbon-Parma

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig