Deense kroonprinses Mary bezoekt Strafhof

Vorsten

02/11/2015 1:28 pm

DEN HAAG – Het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag krijgt donderdagochtend kroonprinses Mary van Denemarken op bezoek. Ze krijgt een rondleiding in het nieuwe hoofdkwartier van het ICC, dat is ontworpen door het Deense architectenbureau schmidt hammer lassen.

Het Deense hof maakte maandag het programma bekend van het tweedaagse bezoek dat Mary woensdag en donderdag aan Nederland brengt. Hoofdreden voor het bezoek aan Nederland is dat Mary de derde wereldconferentie over vrouwenopvang bijwoont in het World Forum in Den Haag.

Kroonprinses Mary neemt tijdens de conferentie deel aan paneldiscussies. Donderdagmiddag na haar bezoek aan het Internationaal Strafhof houdt ze een belangrijke toespraak op de internationale conferentie. Kroonprinses Mary zet zich met haar Mary Foundation in voor vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van geweld. De stichting verzorgt tijdens de conferentie twee workshops over huiselijk geweld..

Het is afwachten of koningin Máxima er woensdag bij kan zijn en Mary en de overige duizend deelnemers van de conferentie kan toespreken, zoals de bedoeling was. Maandag maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend dat Máxima nog niet hersteld is van een nierbekkenontsteking en dat ze daarom koning Willem-Alexander dinsdag niet kan vergezellen bij een bezoek aan het Europees Parlement, de Europese Raad en de Europese Commissie in Brussel.


Meer Denemarken