Jongste dochter wijlen koning Hoessein huwt in Londen

Vorsten

07/07/2020 4:25 pm

Prinses Raiyah (34), de jongste dochter van koningin Noor en wijlen koning Hoessein van Jordanië, is dinsdag in het huwelijk getreden met de Brit Ned Donovan. Vanwege de coronamaatregelen was er slechts sprake van kleine intieme ceremonie in een tuin in Londen. Alleen koningin Noor, de Jordaanse ambassadeur en een aantal familieleden van de bruidegom waren aanwezig. “We kijken er naar uit om de bruiloft op een later tijdstip uitgebreid in Jordanië te vieren”, twitterde prinses Raiyah.

Vorig jaar had het Jordaanse hof de verloving aangekondigd van de halfzus van koning Abdullah en de als journalist werkzame Ned Donavan, een kleinzoon van de schrijver Roald Dahl. Het huwelijk stond gepland voor april en zou in Jordanië worden gesloten, aldus prinses Raiyah. “De pandemie doorkruiste die plannen en het was veiliger voor de familie van mijn man om de ceremonie in Londen te houden.” Koning Abdullah, als hoofd van het koningshuis, gaf zijn zegen aan het huwelijk.

Raiyah’s vader koning Hoessein, die in 1999 overleed toen zij dertien jaar oud was, trouwde in totaal vier keer. Koningin Noor, geboren als Lisa Halaby, was zijn laatste echtgenote. Bij haar had de koning vier kinderen, van wie Raiyah de jongste was. De huidige koning Abdullah (58) is de oudste zoon van Hoessein, en het eerste kind bij diens tweede vrouw, prinses Muna.


Meer Jordanie