Prins Louis krijgt steun van familie

Vorsten

2016-01-31 15:37:00

LUXEMBURG – De Luxemburgse groothertogelijke familie neemt de aanpak van dyslexie en andere leerstoornissen serieus. Dat bleek zaterdag bij het eerste Forum dat in Luxemburg over dit onderwerp werd gehouden.

Groothertogin Maria Teresa verzorgde het openingswoord en haar zoon prins Louis, die zelf dyslexie heeft, nam deel aan een paneldiscussie over de obstakels die het moeilijk kunnen lezen met zich meebrengt. Bij hem werd de leerstoornis pas op tien jarige leeftijd vastgesteld en één van de onderwerpen van studie die het Forum onderschreef is hoe dyslexie al eerder kan worden opgemerkt.

Prins Louis kreeg bij zijn optreden morele steun van de halve familie. Niet alleen echtgenote prinse Tessy en zijn moeder groothertogin Maria Teresa waren in de zaal, maar ook zijn vader groothertog Henri, broers erfgroothertog Guillaume en prins Sébastien, schoonzus erfgroothertogin Stéphanie en tante prinses Margaretha.

Eerder in de week had de groothertogin in een televisie-interview al het belang onderstreept van goed onderzoek, uitbreiding van kennis en vroege detectie van de leerstoornissen.


Meer Luxemburg