Charlène finisht met team als eerste in zeefietsrace

Vorsten

13-09-2020 16:57:33

Prinses Charlène van Monaco heeft zondag met het door haar aangevoerde team Serenity de zeefietsrace tussen het Corsicaanse Calvi en de Yacht Club van Monaco gewonnen. Charlène en haar drie ploeggenoten bleven het team Notorious van haar broer Gareth Wittstock net voor. Beide ploegen hadden iets minder dan 24 uur nodig voor de 180 kilometer lange oversteek over de Middellandse Zee.

Charlène en haar broer hadden met de ‘Stichting Prinses Charlène van Monaco’ de uitdagende ‘Water Bike Challenge’ op poten gezet om aandacht te vragen voor het gevaar van verdrinking. Alleen al in Frankrijk komen jaarlijks duizend mensen door verdrinking om het leven. Charlène, voormalig Zuid-Afrikaans zwemkampioen, wil mensen bewust maken van dat gevaar en moedigt daartoe onder meer zwemonderricht aan. Daarom ging de actie ook vergezeld van een inzamelingsactie.

De oversteek werd gemaakt op zeefietsen, waarbij de teamleden elkaar met grote regelmaat aflosten. Team Notorious – ‘berucht’- moest het op het laatste moment stellen zonder het meest beruchte teamlid, de mixed martial arts-kampioen Conor McGregor. Die bleek daags voor het begin van de race aangehouden door de Franse politie op verdenking van exhibitionisme en onbetamelijk gedrag tegenover een jonge vrouw.

Charlène werd bij de zeilclub van Monaco opgewacht door echtgenoot prins Albert II en hun kinderen, de tweeling prins Jacques en prinses Gabriella. Die waren zaterdag op Corsica ook aanwezig geweest bij de start en hadden ook een stukje meegevaren in de volgboot.


Meer Monaco

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.