Beatrix is ook volgend jaar bij interreligieus symposium

Vorsten

10/12/2019 7:09 pm

Prinses Beatrix heeft ook volgend jaar een symposium van het interreligieuze netwerk In Vrijheid Verbonden op haar agenda staan. Beatrix, die de afgelopen jaren meermaals te gast was bij dergelijke evenementen, is op 20 januari van de partij bij de samenkomst in TivoliVredenburg in Utrecht. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag bekendgemaakt.

De bijeenkomst staat in het teken van 75 jaar vrijheid. In de vorm van voordrachten, zang, dans en muziek presenteren verschillende religies en levensbeschouwingen er hun opvatting ten aanzien van een duurzame samenleving.

In Vrijheid Verbonden bestaat uit een groep vertegenwoordigers van verschillende religies en levensbeschouwingen die zich sterk maken voor democratie. Aan het netwerk zijn vertegenwoordigers van de islam, jodendom, christendom, boeddhisme, hindoeïsme en humanisme verbonden.

Beatrix heeft een bijzondere band met het netwerk. Ze was – destijds als koningin – aanwezig bij het allereerste symposium dat in 2005 werd gehouden ter ere van haar 25-jarige regeerperiode als koningin. Sindsdien houdt In Vrijheid Verbonden elke twee jaar een bijeenkomst met de prinses.


Meer Nederland