Beatrix opent Verborgen verhalen

Vorsten

02/07/2015 6:08 am

AMSTERDAM – Prinses Beatrix opent donderdagmiddag Verborgen Verhalen, ontdek de mythen van het Paleis in Koninklijk Paleis Amsterdam. Dat valt te lezen op de site van het Koninklijk Huis.

Deze zomer staat het paleis in het teken van verhalen uit de klassieke mythologie. Centraal staat de ideeënwereld van de architect van het paleis, dat oorspronkelijk als stadhuis is gebouwd. Jacob van Campen gebruikte beelden in marmer en verf als instrument om twee verhaallijnen over te brengen. Bezoekers kunnen deze ‘verborgen verhalen’ in de zomermaanden op verschillende manieren herontdekken.

Tour

Op zaterdag is koning Willem-Alexander bij de start van de Tour de France in Utrecht. De Ronde van Frankrijk start met een individuele tijdrit van 13,7 kilometer in Utrecht. De start en de finish van de tijdrit liggen bij de Jaarbeurs, nabij Utrecht Centraal Station. Op zondag 5 juli wordt de tweede etappe gereden van Utrecht naar Zeeland, met een finish op Neeltje Jans.

Cruiseschip

Prinses Margriet is eveneens op zaterdag aanwezig bij het honderdste bezoek van het ms Rotterdam aan de haven van Rotterdam. Het ms Rotterdam is één van de vijftien cruiseschepen van de Holland America Line. In 1997 doopte de prinses de boot, die sindsdien veel reizen heeft gemaakt.


Meer Nederland