Bernhard droomt van Formule 1 op Zandvoort

Vorsten

20-10-2017 09:39:00

Amsterdam zit niet te wachten op een Formule 1-race door de straten van de stad. Een terugkeer van de Grand Prix van Nederland op het circuit van Zandvoort ligt meer voor de hand en is gezien de kosten haalbaarder. Dat zegt prins Bernhard van Oranje in een vraaggesprek met RTL GP. Hij is mede-eigenaar van het circuit in de duinen.

“De kosten van een stratenrace zijn vele malen hoger. Natuurlijk moeten we hier op het circuit wat dingen aanpassen, maar bij een stratencircuit zijn de kosten veel hoger”, zegt hij.

Volgens de prins heeft de verantwoordelijk wethouder van de gemeente Amsterdam al aangegeven dat er geen interesse is voor een stratenrace. “Ik denk dat Amsterdam en Zandvoort wat dat betreft helemaal op één lijn zitten”, zegt hij in een reactie op eerdere geruchten dat de nieuwe eigenaar van de Formule 1 aast op een stratenrace in Nederland.

Verstappen

Circuit Zandvoort en de gemeente Zandvoort presenteren over ongeveer een maand de resultaten van een haalbaarheidsonderzoek naar het terughalen van de koningsklasse van de autosport. De successen van Max Verstappen zijn een belangrijke aanjager. “Hij wil niets liever dan zijn thuisrace rijden op Zandvoort. Het is ook mijn absolute droom de Formule 1 naar Zandvoort te halen, maar we moeten wel zo’n model creëren dat het circuit er geld aan verdient”, aldus Bernhard van Oranje.

Qua infrastructuur is het goed te doen, zegt hij. “Zandvoort is per trein te bereiken en we hebben hier al eens 120.000 man gehad. Bovendien is Zandvoort met zijn ligging in de duinen en hoogteverschillen ook voor de coureurs een uitdagend circuit.”


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft