Blauw Bloed-boegbeeld Jeroen Snel vertrekt na dertig jaar bij EO

Vorsten

22/04/2023 1:11 pm

Jeroen Snel neemt na dertig jaar afscheid van de EO. Dat heeft de omroep zaterdag gemeld. Snel was ruim twintig jaar een vaste waarde van het royaltyprogramma Blauw Bloed. Voor dit programma blijft hij wel “op oproepbasis beschikbaar”, aldus de EO.

De omroep en Snel lieten vrijdag weten dat hij “langdurig verlof” had opgenomen om “afstand te nemen van de routine en hectiek van de wekelijkse uitzendingen”. Nu heeft Snel volgens de EO toch besloten het vaste dienstverband achter zich te laten.

De presentator begon zijn televisiecarrière bij Tijdsein en werkte bij Twee Vandaag als presentator en verslaggever. Ook presenteerde hij verschillende radioprogramma’s. “Op dit moment in mijn leven kies ik ervoor om mezelf meer vrijheid te geven”, aldus Snel. “Het lijkt me leuk om de bakens nog een keer te verzetten en te kijken hoe ik mijn professionele bestaan nog een keer een andere wending kan geven.”

Hij zegt wel “met dankbaarheid” terug te kijken op zijn periode bij de EO. Directeur Arjan Lock zegt Snel “dankbaar te zijn voor al die jaren dat hij zich voor de EO heeft ingezet”.


Meer Nederland