Koningspaar promoot Nederlandse kennis

Vorsten

28/05/2015 4:15 am

OTTAWA – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen de tweede dag van hun staatsbezoek aan Canada deels door buiten de hoofdstad Ottawa. Na de talrijke plichtplegingen van woensdag met onder andere een bezoek aan parlement, ontmoeting met veteranen en staatsbanket, is het donderdag tijd om zaken te doen en Nederlandse kennis te promoten.

Dat gebeurt onder meer in Waterloo, waar verschillende overeenkomsten getekend worden op het gebied van samenwerking tussen universiteiten in Canada en Nederland. Ook overhandigt minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) in aanwezigheid van het koningspaar zeventig studiebeurzen aan Canadese studenten, als teken van dankbaarheid voor het Canadese aandeel in de bevrijding van Nederland nu zeventig jaar geleden.

Aan het einde van de middag keert het koninklijk gezelschap terug naar Ottawa, waar in het Canadees Historisch Museum een concert van de Holland Baroque Society wordt aangeboden als tegenprestatie voor het royale Canadese onthaal. Vrijdag wordt het staatsbezoek afgesloten in Toronto.


Meer Nederland