Europese politici op bezoek bij koning

Vorsten

30/11/2015 7:28 pm

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander ontvangt donderdag de voorzitter en fractievoorzitters van het Europees Parlement. De Europese politici komen langs op Paleis Noordeinde, maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) maandag bekend.

De fractievoorzitters uit het Europees Parlement komen onder leiding van voorzitter Schulz naar Den Haag in aanloop naar het Nederlandse EU-voorzitterschap. In de eerste helft van 2016 is Nederland voorzitter van de Europese Unie. Het is traditie dat de fractievoorzitters uit het Europees Parlement een bezoek brengen aan het land dat het voorzitterschap gaat vervullen.

Minister-president Mark Rutte ontvangt voorzitter Schulz donderdagochtend op het ministerie van Algemene Zaken. Aansluitend worden Schulz en de fractievoorzitters in de Ridderzaal ontvangen door het voltallige kabinet. Aan het begin van de middag ontvangt Willem-Alexander de Europese politici op Paleis Noordeinde. Het bezoek aan Den Haag wordt afgesloten met een gezamenlijke ontmoeting met leden van de Eerste en Tweede Kamer.


Meer Nederland