Familie herdenkt overleden verzetsheld Rudi Hemmes in krant

Vorsten

16-11-2022 10:42:03

De familie van Rudi Hemmes herdenkt de overleden verzetsheld woensdag met een grote annonce in het AD. Hemmes overleed zondag op 99-jarige leeftijd. “I did it my way”, staat als levensmotto boven de rouwadvertentie. Het bericht is geplaatst namens zijn weduwe, zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Hemmes was een oud-Engelandvaarder en Tweede Wereldoorlog-veteraan. Hij ontsnapte in 1943 naar Engeland en kwam in 1944 met de Prinses Irene Brigade terug om Nederland te bevrijden. De generaal-majoor buiten dienst was in 2019 nog bij de 75-jarige herdenking van D-Day, de landing van de geallieerden op de Normandische stranden.

Koning Willem-Alexander noemde hem in de Troonrede van 2019 al een “held”. De koning, koningin Máxima en prinses Beatrix lieten maandag in een reactie op zijn overlijden weten Rudi Hemmes “intens dankbaar te zijn voor alles wat hij tot op zeer hoge leeftijd voor ons land heeft betekend”.

De uitvaart vindt zaterdag plaats in Den Haag. Hemmes wordt met militaire eer gecremeerd. Bij zijn uitvaart worden meer dan vijfhonderd gasten verwacht.

Meer Nederland