Feestelijke week voor Oranjes

Vorsten

2017-04-24 07:02:00

Voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima breekt een drukke maar feestelijke week aan. Die staat uiteraard voor een groot deel in het teken van de vijftigste verjaardag van de koning.

Donderdag viert de koninklijke familie Koningsdag in Tilburg. Naast Willem-Alexander en Máxima zijn ook hun drie dochters prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane daar bij. Ook prins Constantijn en prinses Laurentien en de vier zonen van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven zijn aanwezig met hun vrouwen.

Ter gelegenheid van de verjaardag van de koning ontvangt Willem-Alexander vrijdag in het Paleis op de Dam 150 gasten, die net als hij dit jaar een kroonjaar vieren. Aansluitend is het paleis in Amsterdam komend weekeinde open voor het publiek. Met een serie van objecten, waaronder van de koning zelf, wordt een beeld van de afgelopen vijftig jaar geschetst.

Interview

Ook op andere manieren wordt deze week stilgestaan bij de verjaardag van de koning. Zo wordt maandag het verjaardagstientje, een speciale munt, geslagen en wordt woensdagavond een interview met de jarige uitgezonden bij de NOS en RTL.

Willem-Alexander en Máxima hebben naast de geplande festiviteiten allebei nog één ander item in de agenda staan. De koningin is dinsdag in Berlijn, waar ze deelneemt aan een paneldiscussie van de Women20 Summit. Willem-Alexander woont woensdag de viering van het twintigjarig jubileum van de inwerkingtreding van het Verdrag Chemische Wapens (CWC) en de oprichting van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) bij in de Ridderzaal in Den Haag.


Meer Nederland

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?