Groningen al gezellig druk voor Koningsdag

Vorsten

2018-04-26 21:11:00

Aan de vooravond van Koningsdag was het donderdag al gezellig druk in de binnenstad van Groningen, waar koning Willem-Alexander vrijdag met zijn gezin en familie zijn 51ste verjaardag en vijfjarig koningschap komt vieren. Op tal van pleinen in de stad waren muziekoptredens, vooruitlopend op de komst van de Oranjes die vrijdagochtend om 11 uur hun rondgang van 1170 meter door Groningen beginnen.

“De afgelopen tijd heb ik wel eens gedacht: er zijn altijd al zoveel mensen hier op Koningsdag, hoe moet dat al er uit het hele land mensen bijkomen om het feest hier te vieren”, zei commissaris van de koning René Paas in het Provinciehuis.

Er zijn in elk geval veel voorzorgsmaatregelen genomen. Bezoekers krijgen ook te horen dat langs de route maar beperkt ruimte is. ‘Staat een deel vol met toeschouwers dan gaat dat gedeelte dicht’, aldus de folder met routekaart die overal verkrijgbaar is.

Kloeke barricades moeten verhinderen dat vrijdag iemand met een wagen het gebied rond de route binnen kan rijden. De route zelf wordt vrijdagochtend om 06.00 uur afgesloten, tot het geplande vertrek van de koninklijke familie na de slotacte op de Vismarkt rond 13.00 uur.


Meer Nederland

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!