Inhuldigingscomité dineert met koningspaar en prinses Beatrix

Vorsten

28/03/2014 8:31 pm

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vrijdag gedineerd met de leden van het Nationaal Comité Inhuldiging en hun ondersteuning. Ook prinses Beatrix was bij de ontmoeting op Paleis Noordeinde aanwezig, liet de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

Het inhuldigingscomité was door de ministerraad ingesteld om de feestelijkheden rondom de troonswisseling te coördineren. Ook leidde het comité de dankbetuigingen aan Beatrix en de huldeblijken aan haar oudste zoon in goede banen. Zo werden de Koningsspelen georganiseerd, kreeg Willem-Alexander het Droomboek gepresenteerd en tot slot vond afgelopen februari een groot bedankfeest plaats voor prinses Beatrix in Ahoy Rotterdam.

Onder anderen de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, theaterproducent Joop van den Ende en oud-tennisser Richard Krajicek waren lid van het comité. Bestuurder en oud-politicus Hans Wijers was voorzitter. De groep werd ondersteund door twee adviserende leden, een secretaris en een communicatieadviseur vanuit het ministerie van Algemene Zaken en twee adviserende leden vanuit de Dienst Koninklijk Huis.


Meer Nederland