Jaime en Viktória bij modeshow Addy

Vorsten

10/07/2016 9:50 am

Prins Jaime en zijn echtgenote prinses Viktória hebben zaterdagavond in Rome de modeshow bijgewoond van Addy van den Krommenacker. Die nam voor het eerst sinds jaren weer deel aan AltaModa, de modeweek van de Italiaanse hoofdstad.

Van den Krommenacker toonde zijn op het werk van Jheronimus Bosch en diens meesterwerk ‘Tuin der Lusten’ geïnspireerde collectie, waarbij de kleuren wit, groen en blauw overheersen. Eerder liet de Brabander dit werk ook al zien in Den Bosch, als hommage aan de grote schilder die 500 jaar geleden overleed.

De modeshow werd in de open lucht gehouden, in de tuin van de Nederlandse ambassade, waar het prinselijk paar op de eerste rij zat. Prins Jaime de Bourbon de Parme is sinds oktober 2014 Nederlands ambassadeur bij de Heilige Stoel, zoals het Vaticaan in diplomatieke taal heet.

Bijzondere band

“Vanavond is de ambassadetuin een Tuin der Lusten geworden”, aldus Joep Wijnands, de Nederlandse ambassdeur in Italië, tegen het agentschap ADN Kronos. Hij wees op de bijzondere band tussen Van den Krommenacker en Rome, waar de modeontwerper in 2007 de prestigieuze ‘Look of the Year Award for Best Foreign Contribution’ won.

Wijnands hoopte dat de modeshow ook de Nederlandse mode weer onder de aandacht zou brengen van de Italianen.


Meer Nederland