Jarige Máxima hoeft geen ‘lang zal ze leven’

Vorsten

17/05/2016 9:36 am

Koningin Máxima wilde dinsdagmorgen geen gezongen ‘lang zal ze leven’ toen ze in het World Forum in Den Haag het jubileumcongres van de Pensioenfederatie opende. Aan die wens werd gehoor gegeven. “Niets is zo erg als een zaal Nederlanders die denken dat ze kunnen zingen”, wist voorzitter Kick van der Pol.

Maar er werd toch gezongen, door het ensemble Nuevo Nocturna, dat Gracias a la vida (dank voor het leven) ten gehore gebracht, een lied dat wereldwijd wordt geassocieerd met de Argentijnse zangeres Mercedes Sosa. En dat klonk veel beter dan een ‘lang zal ze leven’ van zevenhonderd pensioendeskundigen.

Staatssecretaris Jetta Klijnsma had felicitaties voor de koningin. “Zelfs op uw verjaardag zet u zich in als erevoorzitter van het platform Wijzer in Geldzaken”, sprak ze bewonderend. Maar Máxima moest nog wel wat anders met haar dag doen, vond ze. “Alleen maar werken op je verjaardag hoeft natuurlijk niet.”

De koningin woonde het eerste uur bij van het congres van de nu vijf jaar bestaande Pensioenfederatie. Onderwerp van gesprek was onder meer hoe Nederlanders bewust gemaakt kunnen worden om zich al in een vroeg stadium te bekommeren om hun pensioen.

“Pensioen lijkt nog zo ver weg als je 25, 35 en ook als je 45 jaar bent”, zei Klijnsma, met verwijzing naar de leeftijd van Máxima. Maar nadenken over dat pensioen kan niet vroeg genoeg beginnen was de algemene boodschap.


Meer Nederland