Kaarten Oranjezaal in 12 minuten weg

Vorsten

07/09/2015 9:10 am

DEN HAAG – De 2520 beschikbare kaarten voor de Oranjezaal van paleis Huis ten Bosch waren maandagmorgen binnen 12 minuten gereserveerd. Dat heeft het Rijksvastgoedbedrijf laten weten. Vanaf 08.00 uur konden belangstellenden via de speciale website proberen een gratis entreebiljet te krijgen voor de week van 21-27 september. In totaal is dat 30.000 keer geprobeerd, waardoor de website af en toe ook niet te bereiken was.

Er was dit keer in het systeem een wachtrij ingebouwd, waardoor het bestellen van de kaarten iets langer in beslag nam dan bij de eerdere eerste ronde toen 5700 toegangsbewijzen binnen 6 minuten de deur uitvlogen, terwijl 28.000 keer werd geprobeerd een kaart te bemachtigen. Voor de periode 28 september-4 oktober is er volgende week maandag weer een kans.

De Oranjezaal gaat maandagmiddag voor het eerst open voor het publiek. Dat was al jarenlang een wens van de politiek en aan dat verlangen wordt nu tegemoet gekomen omdat Huis ten Bosch vanwege de aanstaande renovatie onbewoond is en formeel nu ook niet ter beschikking staat van het staatshoofd. Tot en met 1 november zijn er dagelijks rondleidingen waarvoor alleen online kaarten zijn te reserveren.

Gratis voor jou


Meer Nederland