Kaarten voor Oranjezaal maandag online

Vorsten

06/09/2015 3:02 pm

DEN HAAG – Belangstellenden moeten er maandag vroeg bij zijn om een kans te maken op een toegangsbewijs voor de Oranjezaal van Huis ten Bosch. Om 8 uur precies kunnen kaarten worden gereserveerd op de speciale website ‘Bezoek de Oranjezaal’ voor de periode van 21 tot en met 27 september.

De verwachting is dat die gratis maar tijdgebonden entreebewijzen ook weer binnen enkele minuten weg zullen zijn. Maandag wordt ook bekend wanneer de volgende mogelijkheid is om kaarten te reserveren. Het Rijksvastgoedbedrijf, dat namens de staat als eigenaar van paleis Huis ten Bosch de twee maanden durende bijzondere openstelling van de Oranjezaal regelt, weet dat veel geïnteresseerden teleurgesteld moeten worden.

In totaal is er tot en met 1 november plek voor 25.000 bezoekers. Die kunnen in groepjes van 20 onder begeleiding in 20 minuten tijd het pronkstuk uit de Gouden Eeuw bekijken. Bij de eerste reserveringsmogelijkheid waren de 5700 beschikbare kaarten in zes minuten weg, terwijl 28.000 mensen een poging waagden.

Maandag kan iedereen het opnieuw proberen, en ook kaarten voor de latere weken komen stap voor stap beschikbaar. Het is een strak geleide operatie, waarbij bijvoorbeeld ook een geldig legitimatiebewijs moet worden opgegeven en bij komst naar het paleis moet worden getoond. Ook geldt er een fotoverbod op het paleisterrein en in de Oranjezaal.


Meer Nederland