Koning aanwezig bij 100 jaar luchtvaart

Vorsten

2019-02-11 12:46:00

Koning Willem-Alexander is op 14 maart aanwezig bij de viering van 100 jaar luchtvaart in Nederland in het Eye Filmmuseum in Amsterdam. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Luchtvaartmaatschappij KLM, NLR-Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum en GKN Fokker bestaan dit jaar alle drie honderd jaar. Zij starten de viering van hun jubilea met een gezamenlijk evenement in het teken van een duurzame toekomst van de Nederlandse luchtvaart.

Tijdens de bijeenkomst wordt stilgestaan bij de uitdagingen voor luchtvaart in Nederland om slim, duurzaam en economisch verantwoord te kunnen blijven vliegen. De luchtvaartsector heeft een grote opdracht om de CO2-uitstoot in 2050 met de helft terug te dringen, terwijl de mondiale vraag naar luchtvaart blijft toenemen.

Herdenkingsmunt

De Koning spreekt tijdens zijn bezoek samen met minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat met studenten die deelnemen aan de speciaal voor het jubileumjaar uitgeschreven studenten-challenge. De deelnemers presenteren hun innovatieve, technische en sociale antwoorden op duurzaamheidsvraagstukken. Minister Van Nieuwenhuizen reikt een prijs uit voor het winnende idee.

Daarnaast slaat de Koning de vijf euro herdenkingsmunt die ter ere van honderd jaar Nederlandse luchtvaart door de Koninklijke Nederlandse Munt is vervaardigd. Vanaf dat moment is deze munt een officieel betaalmiddel in Nederland.


Meer Nederland

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?