Koning ‘bedolven’ onder wensen voor Máxima

Vorsten

27/10/2015 1:29 pm

SHANGHAI – Koning Willem-Alexander heeft dinsdagavond even tijd nodig om zijn vrouw bij te praten over de ontvangst van de Nederlandse gemeenschap. Hij heeft daar namelijk veel warme woorden voor beterschap voor koningin Máxima ontvangen. Die zou hij één voor één overbrengen, zo zei hij in een korte toespraak aan het slot van de bijeenkomst in Shanghai.

”Ik sta nogal alleen”, begon hij zijn dankwoord. Dat was heel apart na ‘zoveel jaar getrouwd te zijn’, aldus de koning. Hij begreep dat veel mensen teleurgesteld waren omdat Máxima er niet bij was. Ze heeft dit weekeinde een nierbekkenontsteking opgelopen en heeft de afgelopen dagen het grootste deel van het staatsbezoek aan China moeten overslaan.

Willem-Alexander was voor de vijfde keer in Shanghai, en voor het eerst als koning. Hij omschreef de stad als dynamisch, fascinerend en boeiend en wenste de 300 genodigden – die zich via internet hadden kunnen aanmelden – veel succes in China. Een wens die met toejuichingen voor de koning werd begroet.


Meer Nederland