Goed gevulde dagen voor Oranjes

Vorsten

17/11/2014 7:15 am

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander is dinsdag 18 november aanwezig bij de uitreiking van de tiende Internationale Kindervredesprijs. Dat valt te lezen op de website van het Koninklijk Huis.

De Internationale Kindervredesprijs van KidsRights wordt jaarlijks uitgereikt aan een kind dat zich op bijzondere wijze inzet voor de rechten van het kind. Alexey uit Rusland, Andrew uit Ghana en Neha uit de Verenigde Staten zijn de genomineerden. Dit jaar reikt Nobel Vredesprijswinnaar en beschermheer van KidsRights, Desmond Tutu, de Internationale Kindervredesprijs uit.

Op woensdag wordt de koning in Meppel verwacht. Hij opent daar het Onderwijspark Ezinge in Meppel. Op het Onderwijspark zijn scholen voor voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en speciaal onderwijs gevestigd. De koning verricht de opening en wordt rondgeleid door het Onderwijspark.

Meppel en Groningen

Koningin Máxima woont op donderdag 20 november in Utrecht een gedeelte bij van het symposium Van Traditie naar Ambitie van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK). Ook staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken is aanwezig. Het symposium gaat over de rol van het gezinsbedrijf in de agrarische sector.

Ook op donderdag is de koningin bij het jubileumcongres 10 jaar schuldpreventie in Groningen. Wat destijds begon als experiment van de Groningse Kredietbank is uitgegroeid tot een gestructureerde gemeentelijke aanpak van schuldpreventie. Máxima brengt het bezoek in haar functie van erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken.

Prinses Beatrix is donderdagmorgen aanwezig bij de Kinderrechtentop op de Dag van de Rechten van het Kind in Leiden. Deze conferentie wordt door UNICEF Nederland samen met het Kinderrechtencollectief georganiseerd ter gelegenheid van de viering van 25 jaar kinderrechten.


Meer Nederland