Koning en koningin bezoeken Bremen in maart

Vorsten

11-02-2019 14:12:00

De koning en de koningin zijn op 6 maart op werkbezoek in de Duitse deelstaat Vrije Hanzestad Bremen. Ook minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel) is daar dan, ze leidt er een economische missie op de terreinen ruimtevaart en windenergie op zee.

Doel van het bezoek aan Bremen is kansen vergroten voor economische samenwerking, ook in internationaal verband, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst. Duitse en Nederlandse deelnemers aan de economische missie ontmoeten elkaar al dinsdagavond tijdens een diner, waar Kaag een toespraak houdt.

Koning Willem Alexander en koningin Máxima brengen jaarlijks een bezoek aan één of meerdere Duitse deelstaten, waarbij speciale aandacht is voor economische betrekkingen. Zij gaan onder meer naar Airbus Defence & Space Bremen en zullen praten over gezamenlijke satellietdata, ,,die oplossingen helpen vinden voor maatschappelijke grensoverschrijdende uitdagingen als klimaatverandering en luchtkwaliteit”.

Ook zijn ze bij een congres over zeewind bij het Fraunhofer Institut fur Windenergiesysteme (IWES) in Bremerhaven. Het IWES is een van de grootste testinstallaties voor rotorbladen (windmolenwieken) ter wereld.

Meer Nederland