Koningspaar bezoekt Zeeuws-Vlaanderen

Vorsten

19/05/2015 6:43 am

DEN HAAG – Het streekbezoek van Willem-Alexander en Máxima dinsdag aan Zeeuws-Vlaanderen heeft als doel het koningspaar kennis te laten maken met actuele thema’s in de regio. Het koningspaar gaat langs in de gemeenten Hulst, Terneuzen en Sluis. De koning verricht hier de opening van de Sluiskiltunnel, blijkt uit de online agenda van het Koninklijk Huis.

De opening van de Sluiskiltunnel betekent een verbetering van de infrastructuur en verkeersdoorstroming in het gebied. De tunnel is van belang voor de ontwikkeling van de grensoverschrijdende samenwerking tussen Zeeland en Vlaanderen en het vestigingsklimaat voor bedrijven en particulieren. De centrale vraag tijdens het bezoek is ‘waar ligt de grens?’. Het dunbevolkte grensgebied ligt middenin de Vlaams-Nederlandse Delta en Vlamingen en Zeeuwen maken in toenemende mate gebruik van elkaars voorzieningen.

In Hulst komt de centrale vraag aan bod in het thema wonen, in Terneuzen in het thema werken en in Sluis in het thema recreëren. Het koningspaar wordt ontvangen op locaties die aansluiten op de thema’s.

Koningin Máxima opent woensdag samen met koningin Mathilde van België de tentoonstelling Vormidable Hedendaagse Vlaamse Beeldhouwkunst op het Lange Voorhout in Den Haag. Willem-Alexander is dan op Paleis Noordeinde in diezelfde stad om de geloofsbrieven in ontvangst te nemen van apostolisch diplomaat Aldo Cavalli en van de ambassadeur van Zuid-Soedan, Emmanuel Lomoro LoWilla.


Meer Nederland