Koning gaat op bezoek bij COC en Schiphol

Vorsten

2016-11-20 15:26:00

Koning Willem-Alexander brengt dinsdagmiddag een bezoek aan het COC in Amsterdam en Schiphol. Aanleiding voor het bezoek aan het COC is het zeventigjarig bestaan van de belangenorganisatie van lesbiennes, homoseksuelen, transgenders en biseksuelen (LHBT’s).

Willem-Alexander opent dinsdagmiddag ook het Joint Inspection Center (JIC) op Schiphol, waarin verschillende inspectiediensten samenwerken aan controles van luchtvracht. Voorafgaande aan de opening brengt Willem-Alexander een werkbezoek aan de medewerkers van de douane.

Koningin Máxima reist dinsdagmiddag af naar Twente. In Hangar 11 op Vliegveld Twente bezoekt Máxima de ‘digitale werkplaats’, waar ondernemers hun digitale vaardigheden kunnen bijschaven. Máxima woont na het plenaire programma één van de workshops bij waarin ondernemers leren hoe ze online zaken kunnen doen.

Prinses Beatrix is woensdagavond aanwezig bij de opening van een Rembrandt-tentoonstelling in het Vaticaan. Koningin Silvia van Zweden opent de expositie met een toespraak.


Meer Nederland

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt