Koning gebruikt wachttijd voor gesprekken

Vorsten

28/09/2015 5:21 pm

NEW YORK – Koning Willem-Alexander gebruikt zijn wachttijd maandag bij de Verenigde Naties voor korte gesprekken met andere staatshoofden. Belangrijker dan de reeks toespraken bij de Algemene Vergadering, zijn de bilaterale ontmoetingen waarvoor overal gespreksruimtes zijn ingericht.

Het is een gelegenheid voor wereldleiders om twintig minuten met elkaar bij te praten, problemen op te lossen of kennis te maken. Zo knoopte de koning een gesprek aan met premier Ralph Gonsalves van St Vincent en de Grenadines. Handig omdat Nederland later op de middag een bijeenkomst heeft georganiseerd over kleine eilandstaten, waartoe ook het Caribische deel van het koninkrijk behoort. De koning voert daar ook het woord.

De Jordaanse koning Abdullah werkt ook maandag een lange lijst van korte gesprekken af, waarvan het Jordaanse hof met regelmaat verslag doet door foto’s te plaatsen op Twitter. Naar verluidt zou hij ook een ontmoeting hebben met koning Willem-Alexander, maar daarover is nog niets naar buiten gekomen.

Gratis voor jou


Meer Nederland