Koning ontvangt geloofsbrieven

Vorsten

09/09/2015 6:50 am

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander ontvangt woensdagochtend op Paleis Noordeinde in Den Haag de ambassadeurs van Sri Lanka, Letland, Canada en de ambassadeur van het koninkrijk Zweden. Zij overhandigen dan hun geloofsbrieven aan de koning, zo staat te lezen op de website van het Koninklijk Huis.

Pieter van Vollenhoven woont donderdag de landelijke aftrap van Open Monumentendag 2015 bij. De man van prinses Margriet is voorzitter van het Comité van Aanbeveling van de stichting. Dit jaar heeft het evenement, dat wordt georganiseerd om de publieke belangstelling voor het behoud van monumenten te vergroten, ‘Kunst & Ambacht’ als thema. Tijdens de opening in de tuin van stadspaleis Het Markiezenhof in Bergen op Zoom wordt een modeshow gehouden.

Koningin Máxima is, als beschermvrouwe van het orkest, donderdagavond bij aanwezig bij de feestelijke opening van het nieuwe seizoen van het Koninklijk Concertgebouworkest. Tijdens het eerste concert soleert cellist Yo-Yo Ma in het Eerste celloconcert van Sjostakovitsj. Daniele Gatti leidt het orkest in twee suites uit het Russische balletrepertoire: De notenkraker van Tsjaikovski en De vuurvogel van Stravinsky.


Meer Nederland