Koning opent Koningsspelen dit jaar in Deventer

Vorsten

20/03/2023 11:11 am

Koning Willem-Alexander geeft op vrijdagochtend 21 april het startsein voor de landelijke opening van de Koningsspelen. Dat doet de vorst in sportcentrum De Scheg in Deventer, maakte de Rijksvoorlichtingsdienst maandag bekend.

Traditiegetrouw wordt er gestart met het gezamenlijke Koningsontbijt, waarna de koning de spelen opent en de sportactiviteiten bezoekt. In sportcentrum De Scheg komen 850 kinderen van vijf basisscholen samen om te ontbijten en deel te nemen aan de verschillende sportclinics. In totaal doen er dit jaar 1,3 miljoen kinderen van ruim 6300 basisscholen mee. Op donderdag 20 april krijgen kinderen van scholen die vanwege het Suikerfeest een aangepast programma hebben, ook al de gelegenheid om samen te ontbijten en te sporten. Het Suikerfeest valt dit jaar op vrijdag 21 april.

Dit jaar is het thema van de Koningsspelen ‘1, 2 iedereen doet mee!’. Het thema onderstreept volgens de organisatie “het belang van een sportieve en verbonden samenleving”. Het speciale Koningsspelenlied van Kinderen voor Kinderen, ZIGGZAGG, wordt eind maart bekendgemaakt.

Gratis voor jou


Meer Nederland