Willem-Alexander bij eerste lustrum ProDemos

Vorsten

19/08/2015 2:02 pm

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander woont vrijdagmiddag 11 september de viering bij van het vijfjarig bestaan van ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag bekend.

Tijdens het feest in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag wordt de ProDemosprijs 2015 uitgereikt. De onderscheiding is voor een burger die zich belangeloos heeft ingezet voor de samenleving en daarmee een positieve verandering heeft gerealiseerd. Juryvoorzitter Ank Bijleveld-Schouten, commissaris van de Koning in de provincie Overijssel, reikt de prijs uit aan deze zogenaamde Meester Burger.

ProDemos heeft als doel mensen te informeren over de Nederlandse democratische rechtsstaat en organiseert activiteiten om de betrokkenheid bij diverse doelgroepen te bevorderen. Zo zijn er onder meer educatieve programma’s voor scholieren op en rond het Binnenhof en worden er debatten en lezingen georganiseerd. Daarnaast geeft ProDemos door heel Nederland cursussen ‘Politiek Actief’ en kunnen mensen hun politieke voorkeur in kaart brengen via de StemWijzer.


Meer Nederland