Koning Willem-Alexander naar New York

Vorsten

2015-11-17 07:05:00

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander vertrekt woensdag naar New York waar hij tot en met vrijdag aanwezig is bij de laatste bijeenkomst van UNSGAB, de Adviesraad voor Water en Sanitatie van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties.

Willem-Alexander houdt er vrijdag een toespraak in zijn hoedanigheid als oud-voorzitter van de adviesraad. UNSGAB houdt op te bestaan. Water en sanitatie zijn opgenomen in de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties voor de periode 2015 – 2030.

In 2006 vroeg toenmalig VN secretaris-generaal Kofi Annan aan Willem-Alexander om voorzitter te worden van zijn Adviesraad voor Water en Sanitatie. Willem-Alexander legde deze functie neer toen hij in 2013 koning werd.

Voordat Willem-Alexander naar New York kan afreizen, ontvangt hij woensdagochtend de nieuwe ambassadeurs van Kroatië, de Salomonseilanden en Laos. Willem-Alexander is niet de enige van de koninklijke familie die afreist naar New York. Prinses Margriet en haar echtgenoot Pieter van Vollenhoven wonen vrijdag het Peter Stuyvesantbal bij.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig