Koning Willem-Alexander naar New York

Vorsten

17/11/2015 7:05 am

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander vertrekt woensdag naar New York waar hij tot en met vrijdag aanwezig is bij de laatste bijeenkomst van UNSGAB, de Adviesraad voor Water en Sanitatie van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties.

Willem-Alexander houdt er vrijdag een toespraak in zijn hoedanigheid als oud-voorzitter van de adviesraad. UNSGAB houdt op te bestaan. Water en sanitatie zijn opgenomen in de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties voor de periode 2015 – 2030.

In 2006 vroeg toenmalig VN secretaris-generaal Kofi Annan aan Willem-Alexander om voorzitter te worden van zijn Adviesraad voor Water en Sanitatie. Willem-Alexander legde deze functie neer toen hij in 2013 koning werd.

Voordat Willem-Alexander naar New York kan afreizen, ontvangt hij woensdagochtend de nieuwe ambassadeurs van Kroatië, de Salomonseilanden en Laos. Willem-Alexander is niet de enige van de koninklijke familie die afreist naar New York. Prinses Margriet en haar echtgenoot Pieter van Vollenhoven wonen vrijdag het Peter Stuyvesantbal bij.


Meer Nederland