Koningin Juliana toverde met mantel

Vorsten

04/12/2015 4:19 pm

December is een maand om vooruit te kijken, maar ook terugblikken doen we graag. Op bijzondere koninklijke mode bijvoorbeeld. Gisteren zag u een groene japon met rijk geborduurd lijfje, door prinses Beatrix gedragen in 1972 en 1975. Vandaag kijken we naar de japon die koningin Juliana droeg tijdens Prinsjesdag 1968. De turkooizen japon van zijdefluweel is een ontwerp van Maison Linette en is versierd met kralen en pailletten.
Achter de japon schuilt een bijzonder verhaal, dat op de website van Paleis het Loo wordt onthuld. “Koningin Juliana droeg haar kleding vaak meerdere keren, soms in vermaakte vorm. Deze Prinsjesdagjapon is daar een mooi voorbeeld van. De japon is namelijk gemaakt uit een fluwelen mantel met bontkraag en sleep, gedragen over een bijpassende kanten japon tijdens het huwelijk van prinses Beatrix en prins Claus in 1966.”

Voor Prinsjesdag werd de mantel omgetoverd tot een elegante japon met een opvallende versiering op de halslijn. De rand met pailletten en kraaltjes was met drukkers vastgezet, zodat Juliana het heuplint onder de versiering door kon laten lopen. Meer weten over de bijzondere japon van koningin Juliana? Klik dan hier.

Gratis voor jou


Meer Nederland