Koningin Máxima naar China

Vorsten

22/11/2014 8:55 am

DEN HAAG – Koningin Máxima is komende week van maandag tot en met vrijdag in China. Ze is er vanuit haar rol als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Dat valt te lezen in de online agenda op de site van het koningshuis.

Koningin Máxima bezoekt China op uitnodiging van de Chinese overheid. Máxima ontmoet in Beijing onder anderen president Xi Jingping en vertegenwoordigers van financiële instellingen. Ook houdt zij een toespraak voor studenten van de National School of Development van de Universiteit van Beijing, en bezoekt ze financieringsprojecten voor boeren en kleine ondernemers in de omgeving van de hoofdstad. Verder spreekt koningin Máxima met Chinese internetbedrijven.

Agenda koning

Op maandagochtend ontvangt koning Willem-Alexander de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, op Paleis Noordeinde. Premier Rutte ontvangt hem later die dag voor een werklunch op het Catshuis. Stoltenberg is in Nederland vanwege de Parlementaire Assemblée van de NAVO die van 21 tot en met 24 november in het World Forum in Den Haag plaatsvindt.

Woensdag wordt de koning verwacht op de Afsluitdijk, waar hij de Blue Energy proefinstallatie in Breezanddijk opent. De proefinstallatie is de eerste installatie waarbij de winning van energie uit zoet en zout water in de praktijk wordt getest.

Jubileumboek

De dag erna, op donderdag, is koning Willem-Alexander bij de jubileumbijeenkomst van de Diensten Geestelijke Verzorging bij Defensie. Hij zal er het eerste Jubileumboek in ontvangst nemen.

Prinses Beatrix is vrijdag in Lunteren. Daar bezoekt zij een deel van het programma van het 5e Nationaal Congres Palliatieve Zorg (NCPZ) in de congrescentrum De Werelt. Die middag houdt prinses Laurentien een toespraak tijdens het tweede Braillesymposium van de NLBB Vereniging van Leesgehandicapten. Laurentien is beschermvrouw van deze vereniging.


Meer Nederland