Koningin Máxima op pad voor openingen

Vorsten

22/09/2015 6:50 am

DEN HAAG – Koningin Máxima woont dinsdag twee openingen bij. Ze is daarvoor in Amsterdam.

Het vernieuwde Museum Ons’ Lieve Heer op Solder is de eerste stop voor de koningin. De restauratie en herinrichting van het zeventiende-eeuwse huis met de verborgen zolderkerk is afgerond en het museum heeft een nieuw entreegebouw. Het nieuwe pand en het historische huis zijn via een ondergrondse passage met elkaar verbonden. De nieuwbouw heeft een museumwinkel, een café en een educatieve ruimte voor onderwijsprogramma’s over actuele thema’s als religieuze diversiteit en tolerantie.

Vervolgens opent Máxima het nieuwe Bezoekerscentrum van De Nederlandsche Bank (DNB) in de hoofdstad. Het centrum richt zich met name op de financiële educatie van jongeren. Bezoekers kunnen door middel van games, filmpjes en een speurtocht ontdekken wat DNB doet en wat de invloed hiervan is op hun eigen financiën.

Na de officiële opening krijgt de koningin een rondleiding door het Bezoekerscentrum, waarbij studenten de interactieve onderdelen demonstreren. Daarna spreekt Máxima, die erevoorzitter is van platform Wijzer in geldzaken, met betrokkenen over het belang van financiële educatie en de rol van DNB daarin.


Meer Nederland