Máxima paar dagen naar de Filipijnen

Vorsten

28/06/2015 9:50 am

DEN HAAG – Koningin Máxima is vanaf maandagavond tot en met woensdag in de Filipijnen. Ze gaat als speciale pleitbezorger van de VN-secretaris-generaal voor ‘inclusieve financiering voor ontwikkeling’, een functie waarmee ze zich inzet om wereldwijd financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken.

Máxima bezoekt het Zuidoost-Aziatische land op uitnodiging van de regering en de Centrale Bank. Dinsdagochtend voert zij in de hoofdstad Manilla gesprekken met vertegenwoordigers van internationale organisaties en de private sector.

‘s Middags bezoekt zij de omgeving van de stad Tagatay in de provincie Cavite, een regio die onder meer bekend staat vanwege de landbouw en het toerisme. Zij spreekt daar met lokale ondernemers over wat financiële diensten als een bank- of spaarrekening, een lening of verzekering kunnen betekenen voor hun economische ontwikkeling.

Woensdag heeft ze in Manilla een ontmoeting met de gouverneur van de Centrale Bank. Ook houdt ze woensdag een toespraak bij de lancering van een nationaal plan van aanpak om de toegang tot verzekeringen en bankrekeningen voor de Filipijnse bevolking te verbeteren.

Gratis voor jou


Meer Nederland