Máxima gaat voor de VN naar China

Vorsten

14/11/2014 9:11 am

DEN HAAG – Koningin Máxima reist binnenkort af naar China. Ze gaat van maandag 24 tot en met vrijdag 28 november als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal. Máxima gaat China helpen de toegang tot financiële diensten te verbeteren voor lage inkomensgroepen en kleine (boeren)bedrijven. Dit maakte de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdag bekend. De koningin bezoekt China op uitnodiging van de Chinese overheid.

De centrale bank, de People’s Bank of China (PBOC) en de toezichthouder van de bankensector in China, de China Banking Regulatory Commission (CBRC) spelen volgens de VN een belangrijke rol in het verbeteren van de toegang tot financiële diensten voor de inwoners van China. De PBOC ontwikkelt daarvoor een nationaal plan.

Máxima ontmoet in Peking de Chinese president Xi Jingping, gouverneur Zhou Xiaochuan van de People’s Bank of China, vertegenwoordigers van de CBRC en van financiële instellingen. Ze houdt verder een toespraak voor studenten en bezoekt boeren en kleine ondernemers in de omgeving van de hoofdstad.

Verder spreekt Máxima met Chinese internetbedrijven om te zien op welke manier deze bedrijven kunnen bijdragen.


Meer Nederland