Koningin Máxima zag ook in Argentinië veel geldproblemen

Vorsten

14-12-2022 16:02:42

Koningin Máxima heeft ook in haar geboorteland Argentinië veel mensen om haar heen gezien die kampten met geldproblemen door inflatie. Dat vertelde ze woensdag in gesprek met verscheidene hulpinstanties voor de bestrijding van armoede. De koningin sprak woensdag met verscheidene hulpinstanties, professionals op het gebied van armoede en mensen die moeilijk rondkomen in de gemeente Nijkerk.

“Het was twee jaar gewoon zo slecht”, blikte de in Argentinië geboren koningin terug. Iedereen had het er destijds zwaar mee, stelde Máxima. Daardoor was het niet meer iets om je voor te schamen, omdat iedereen tegen hetzelfde probleem aanliep. “Dat helpt wel.”

De vrouw van koning Willem-Alexander, die zich vaker bezighoudt met het thema financiële gezondheid, stelde dat in de schulden raken “niet erg” is. “Het kan je gebeuren” door bijvoorbeeld onverwachte veranderingen in je leven, zei Máxima, erevoorzitter van de stichting SchuldenlabNL.

Om hulp vragen bij financiële problemen is voor veel mensen evenwel nog lastig, stelde Máxima. Volgens de koningin is er nog vaak sprake van “schaamte”. “Het duurt gemiddeld vijf jaar voor iemand hulp vraagt.”

Meer Nederland