Koningspaar aangekomen in Griekenland voor driedaags staatsbezoek

Vorsten

30-10-2022 22:42:03

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn zondagavond aangekomen in Griekenland voor een driedaags staatsbezoek. Het paar landde rond 23.00 uur lokale tijd met het regeringstoestel, dat de koning zelf bestuurde, op de luchthaven van Athene.

Het koningspaar werd ontvangen door onder anderen de Griekse minister van Buitenlandse Zaken Nikos Dendias, de ambassadeur van Nederland in Athene Susanna Terstal en de Griekse ambassadeur in Nederland Caterina Ghini. Buitenlandse Zaken-minister Wopke Hoekstra vloog ook mee met het koningspaar.

Vanuit de auto zwaaiden de koning en koningin nog even naar de KLM-crew van hun vlucht en maakte de koning met zijn telefoon nog snel een foto van de crew bij het regeringstoestel. Daarop vertrok het paar naar het hotel in de Griekse hoofdstad.

Uitstel

Het koningspaar begint maandagochtend in Athene aan het tweede staatsbezoek deze maand. Begin oktober waren koning Willem-Alexander en koningin Máxima op staatsbezoek aan Zweden. Het bezoek aan Griekenland werd twee keer uitgesteld: één keer vanwege de coronacrisis en één keer vanwege de oorlog in Oekraïne.

Op de planning staan onder meer een bezoek aan de Akropolis, het bezoeken van een ziekenhuis voor kinderen met kanker en gesprekken met vluchtelingen(kinderen). Woensdag, de laatste dag, brengt het paar door in Thessaloniki, de tweede stad van Griekenland.

Meer Nederland