Koningspaar begint bezoek aan Bremen

Vorsten

06-03-2019 02:26:00

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zetten woensdag hun reeks werkbezoeken aan Duitse deelstaten voort in de Vrije Hanzestad Bremen, de kleinste van de zestien ‘Länder’. Doel van het eendaagse bezoek is om de economische banden met de haven- en kennisstad te vergroten. Minister Sigrid Kaag van Buitenlandse handel, die het koningspaar vergezeld, leidt gelijktijdig dan ook een handelsmissie naar Bremen.

Het koningspaar bekijkt daar onder meer de Orion Service Module, onderdeel van het nieuwe ruimtevaartuig Orion. Ook wordt gesproken over satellietdata en hoe die kunnen helpen bij grensoverschrijdende problemen. Daarna is er een ontvangst in het eeuwenoude Rathaus en een wandeling over de Markt in het hart van de stad.

In de middag zijn koning en koningin in Bremerhaven bij het Fraunhofer Instituut voor Windenergiesystemen.

Het werkbezoek wordt woensdagavond afgesloten met gesprekken en discussies over pool- en marienonderzoek, zoals de in september beginnende Mosaic-expeditie. Daaraan nemen zeventien landen deel die een ijsbreker een jaar lang in het Noordpoolgebied onderzoek laten doen.

Meer Nederland